2010. március 4., csütörtök

Villaggio vs. Souq

As I mentioned earlier there aren't really possibilities for shopping in the open, nevertheless there are many shopping malls. The nearest one to this compound is called Villaggio, inspired and designed after Italy, which is nice for the european eye:-). This is also here where you buy your groceries day by day, that is why it takes hours just to pick up milk and bread, as you never come home with only milk and bread, unless you are a very-very focused man ;-)!

Here is the entrance, this doesn't tell too much yet, but shows the cleaning trolly, which is everywhere here, they are constantly cleaning, well they have to, as otherwise everything is covered by sand in a minute... The weather is like 30 degrees outside, and as you proceed to the door it cools down by 10 degrees, I know it's just air condition, but still you have to get used to bring your winter clothes with you, when going out for shopping in a hot hot country.
The parking place, I still find it funny to see these people getting out of their fancy cars in their 'costumes':
And so that you really can feel your self as in Italy, you can take the Gondola ride all the way through the center:
The most important shops are here: H&M, Zara, Mango, who cares about D&G, Versace, Marc Jacobs and their buddies, when we have these shops:-)

There is also an ice stadion inside the mall, real Ice Hockey games played by real Americans and Canadians:-), woooooow:You can see how well they imitate an Italian street:
Alright, the balloons will bring you back to reality:


There is although a chance to shop outside and that is in the bazaar, at the Souq (Suuk). This is a very old building just you can see, but it is actually new, the goverment decided to knock the whole thing down and rebuild it with the same old material and after the same old design with new cloak system and AC.


One of the cleaning and transport stuff, working very hard :-)
Well, here you can buy everything, I mean everything, and these are just pictures of a few animals, but you can buy clothes, shoes, parfume, kitchen ware, the biggest bowl I've ever seen, everything...


Narrow and dark streets inside the souq:
But you have the cosiest and busiest Cafés, of course mostly in the evening:
Café/restaurant in a more local style:
Aaaand the rest of the cleaning stuff:-)
You can buy a camel or two made of wood, probably much cheaper than a real one:
We sat down for a coffee too:-)

Soffi is beginning to make friends with these men and women in their 'strange' clothes, but as soon as they want to come closer, she still gets scared... But it's incredible how crazy these people are for cute little white babies, everybody looks at Soffi and trying to get in contact with her...
(Peter came with us direclty from work, this is not the ways he dresses for shopping:-))
9 megjegyzés:

 1. Ez tisztara olyan mint az odense-i bazar, csak egy kicsit nagyobb, fenyesebb es elegansabb... nagyon elvezem a Soffi sikerelmenyeit, szerintem en megorulnek ebben a melegben ruhat viseli, birjatok a 30 fokot? Milyen erdekes kajajuk van ami itt nincs? arab etel egyebkent kedvencem, mindenfele finomsagjuk van, ami orakba telik elokesziteni es semmibe kerul.. hirtelen az isztambuli eletem flashingolt elottem el, ugyanilyen legkor, csak sokkal "szegenyesebb" es "keletiebb" (annak ellenere hogy nyugatra van Qatartol...) jaj egyel sok fuget, meg datolyat es gondolj rank kozben!

  VálaszTörlés
 2. Hát, én abban az odensei bazar-ban sosem voltam, de el tudom képzelni, hogy az is hasonló lehet, tegnap voltunk nagy ørken/beach tur-on, ott ettünk ilyen helyi ételeket, majd arról is írok blogot, de humus-t, meg birkát, falafelt, ilyeneket ettünk...

  Bírjuk a meleget, de most nincs is olyan nagyon meleg, csak olyan 25 fok van... ez így teljesen kellemes:-)

  VálaszTörlés
 3. Ideális - gondoltam Rátok a tegnap, mert libanoni vendéglôben ettünk, az a neve hogy "King Falafel" - hát tényleg királyi kaja, minden nagyon finom volt, Mátyás kettô darab falafelt gyúrt le, meg egy egész baklavát, meg arab kenyeret. Mondtam neki: "egyed szépen, mert Soffi is azt eszi" - erre rám néz (tudod, olyan "miket beszélsz, nem értem már megint" a szemében) bedob még egy fél falafelt és nagyot mosolyog a pincérnônek (aranyos Seherezádé szemû gyönyörû ébenfekete hajú lány) - edzünk, tudod, hogy tudjunk majd látogatni... itt is van egy pár csadoros de Mátyást nem zavarja, bámulja ôket és mutogat rájuk, mondja hogy "peek-a-boo" (szerintem az óvodában szedte fel) és megy tovább...

  VálaszTörlés
 4. Det er godt nok et spændende land. Hvordan er det at være dig - en hvid kvinde klædt i normalt tøj? Må du gå rundt alene eller skal du have Peter med? Jeg har aldrig besøgt et muslimsk land, så jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det føles.Og hvad med Peter? Er han glad for sit nye arbejde?
  Her i det kolde Danmark har vi igen fået en masse sne, heldigvis skulle det blive varmere i næste uge. Vi kører til Slovakiet i påskeferien, det bliver dejligt med ferie og forhåbentlig forår dernede.


  Maria.

  VálaszTörlés
 5. Júliannám, edzetek is persze, bár Nektek aztán nem hinném, hogy bárhova is problémát jelentene elmenni, nem vagytok azok a félôs típusúak:-), Soffi sem a ruhájuktól fél egyébként, mert bármilyen embertôl húzódszkodik mostanám, ha nem az apja vagy az anyja:-)...

  Hej Maria,
  Qatar er et helt liberalsk samfund, her må man gøre, som man altid plejer, der er rigtig mange, som går uden muslimsk beklædning. Så vi går rundt helt allene, kører bil ligesom hjemme, eller næsten, da de kører som sindsyge hernede:-). Der er selvfølgelig nogle 'regler' man skal tage hensyn til, og man skal selvfølgelig respektere deres religion, man de forventer ikke, at man også selv agerer efter den. Her i Doha, 80% af indbyggerne er indvandrere, selvfølgelig ikke alle europæere, men fra alle mulige nationaliteter, så vi passer fint ind:-). Peter er også meget glad for sit nye arbejde, det er ikke så krævende som i DK, men sådan er livsstilen hernede, men det er spændende nok.
  Håber I får en rigtig tur til Slovakien, og at der snart også bliver forår i DK!

  Mange hilsner:
  Zita

  VálaszTörlés
 6. Zitukam,

  izgatottan olvassuk a beszamolokat! Csak igy tovabb. Szerintem ez neked menni fog :)
  Egyszerre olvasom elkepedve es erdeklodve ugyanakkor orommel amiket meselsz. Erezni a lelkesedest az irasaidbol, aminek nagyon orulok. Nekem meg ez a Doha nem olvasztotta fel a fagyos szivemet...De igyekszem jo? :) Majd Te megszeretteted velem! :)

  Ja es egy javaslat, szerintem ne tegyel fel tul privat infot, polo a nevedet meg tul konkret helyet hogy hol eltek meg ilyenek...nem tudni kik olvassak amit irsz es mit kezdenek vele...

  Puszi a kis csaladodnak! Van ott skypeotok? Valamikor tudunk beszelgetni?
  Ritu

  VálaszTörlés
 7. Ja es hat ez a shopping center...nagyon tetszik ez a megoldas, hogy ilyen kek eg szeruseget csinaltak! En egy ido utan szorongok ilyen bevasarlo kozpontokban, de ez klassznak tunik!!!

  Kb mi a leples nenik-bacsik es az hagyomanyos oltozkodesu emberek aranya az utcan?

  Mi tetszik eddig a legjobban? Mi a legkevesbe? Van valami amire egyaltalan nem szamitottatok? Angollal elvagytok mindenhol? Van mar valami szimpi dan kapcsolatotok kialakuloban?

  Na egyenlore ennyi kerdesem lenne :)

  VálaszTörlés
 8. Rityukám, hát még mi is most kezdjük/igyekszünk ugye megszeretni, nagyon sok az újdonság, meg a furcsaság, dehát ilyen ez a teljesen más kultúrába való becsöppenés:-), majd meglátjuk...
  Hát a különbözô arabok, azok mind ilyen cuccban vannak, csak hát a más a qatari, palesztin, omani, dubai, etc. cucc, de nagyon ritkán látni, olyan arabot, aki nincs kiöltözve, és ha igen, akkor férfi.

  A meleg az egyenlôre nagyon tetszik a sok hó után, de ha 2-3 hónap múlva megkérdezel, akkor már biztos nem az az 50 fok lesz a tuti, akkor megyünk majd haza Magyaro.-ra hûsölni:-), ahogy vezetnek az szörnyû, szóval Budapest se semmi, de ez itt egy katasztrófa, volt egy kis gyomorgörcsöm mikor elôször vezettem, de furcsa módon kezdem megszokni, mondjuk szerintem ebben a magyar vírtus is segít:-). Angolul mindenki beszél, többé-kevésbé, de mindenhol el lehet vele lenni... Dán kapcsolat az eddig még csak olyan futó volt, de majd a végleges helyünkön szerintem könnyebben fog menni, itt mindenki tudja, hogy másfél hónap és továbbállunk, így kedvesek nagyon, de mélyebbre menô kapcsolatot nem lehet így kialakítani, ami érthetô...

  Nektek hogy halad a költözés, vagy maradtok mégis:-)?

  Na, pusz

  VálaszTörlés
 9. Na, van skypeunk, persze, beszéljünk, itt 2 órával több van mint ott... Szerinted nagyon privátokat írok?:-) Pusz

  VálaszTörlés